Stetoscoapele Littmann sunt alegerea ideala pentru profesionistii din domeniul medical care cauta un instrument de diagnostic de incredere pentru exigentele zilnice ale practicii medicale. Recunoscute pentru tehnologiile avansate si calitatea superioara a sunetului, stetoscoapele Littmann sunt esentiale in evaluarea sanatatii pacientilor. Pe stetoscoape-tensiometre.ro gasesti toata gama Littmann, la preturi foarte atractive, de la distribuitor autorizat, inclusiv modele universale precum Littmann Classic III si modele specializate pentru pediatrie si cardiologie, adaptate tuturor cerintelor profesionale si preferintelor estetice.
Modelul Littmann Classic 3 se distinge printr-o performanta acustica excelenta, avand un design ergonomic si diafragme reglabile pe ambele parti, fiind potrivit atat pentru adulti, cat si pentru copii. Este ideal pentru atat pentru medicii experimentati, cat si pentru studentii la medicina. Livrare rapida din stoc.
Pentru medicii pediatri exista variante concepute pentru a capta sunetele delicate necesare diagnosticarii copiilor, disponibile in culori atractive. Utilizatorii pot opta si pentru gravare laser pentru un stetoscop personalizat. Indiferent de model – standard sau cu finisaje speciale (negru, fumuriu, oglinda, curcubeu, sampanie, alama, cupru) – fiecare stetoscop Littmann ofera performanta acustica exceptionala, confort si durabilitate, adaptandu-se cerintelor din domeniul medical.
Stetoscopul a fost inventat in anul 1816 de medicul francez Rene Laennec. Utilizand mai multe foi de hartie rulate in forma de cilindru pentru a asculta pieptul unui pacient, a observat ca sunetele se aud amplificate si mai clar. Primul model de stetoscop era alcatuit dintr-un tub subtire de lemn, lung de aproximativ 30 cm. La unul din capetele acestuia era o proeminenta lata, de forma plata avand in centru o deschizatura. Atunci cand deschizatura plata era asezata pe corpul bolnavului, doctorul isi fixa urechea la celalalt capat al tubului putand auzi astfel sunetele produse de bataile inimii sau de respiratie. Aparatul initial s-a schimbat destul de putin inainte de inceputul secolului al XX-lea, atunci cand fizicanul american George Cammann a modificat putin forma si modul de utilizare a acestuia. Noul stetoscop avea tubul din cauciuc flexibil. La unul din capete se gasea tot o proeminenta lata dar de data aceasta metalica, iar capatul folosit pentru ascultare a fost bifurcat in doua, cu cate un dispozitiv pentru fiecare ureche sunetele putand fi astfel ascultate cu ambele urechi in acelasi timp. Abia la inceputul anilor 1960, profesorul american David Littmann de la Harvard Medical School a creat un nou stetoscop, mai usor si cu o acustica superioara.